Villanyszerelés - Épületvillamosság

Cégünk fő tevékenysége a villanyszerelés. Lakó és gazdasági célú ingatlanok villanyszerelése, épületvillamossági tevékenysége

Érintésvédelmi felülvizsgálat

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat hatályos jogszabályok szerint, érintésvédelmi dokumentáció, jegyzőkönyv készítés, igény esetén azonnali hibajavítással.

Villámvédelem

Cégünk vállalja villámvédelmi ellenőrzések lebonyolítását, villámhárítók rendszerek teljeskörű kivitelezését és biztonsági felülvizsgálatát

Hálózatra visszatápláló napelemes rendszer.

A napelemek közvetlenül villamos áramot állítanak elő, amelyet inverter segítségével alakítunk át 230V-os feszültséggé. Az inverter szinkronüzemben táplálja a meglévő hálózatra az általunk előállított áramot. A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerben akkumulátor nincs. A napelemes rendszer a meglévő villamos hálózattal párhuzamosan üzemel. Ez azt jelenti, hogy amennyiben napelemeink kevesebb energiát termelnek mint amennyi éppen az aktuális fogyasztás akkor a meglévő hálózattal párhuzamosan működünk.

Ha többletet állítunk elő, akkor azt a hálózatra tápláljuk vissza melynek mérését egy oda-visszamérő óra végzi. Ezt a visszatáplált energiát az áramszolgáltató köteles átvenni törvényi kötelezetséggel. A betáplált többlet energiát lehetőségünk van a későbbiekben elhasználni. A helyi áramszolgáltatóval szaldós elszámolási mérést alkalmazunk, ami azt jelenti hogy az éves szinten elfogyasztott és a betermelt energia különbségét kell csak kifizetni. Amennyiben a szaldó pozitív (többet termelünk mint amennyit fogyasztunk) a betermelt többlet energiáért fizetendő díj, a vételezési energia díjának 85%-a. Ezzel a módszerrel, megfelelő méretezés mellett az ingatlanunk egész évi áramfogyasztását fedezhetjük.

Mivel a rendszerben mozgó alkatrész és akkumulátor nincs, a meghibásodási essély nagyon kicsi. A napelem gyártók éppen ezért vállalnak 25 év garanciát a termékeikre. Ezért egyszeri beruházással, hosszútávon karbantartásmentesen biztosíthatja elektromos áram igényét.

 

Szigetüzemű napelemes rendszer.
A napelemek közvetlenül villamos áramot állítanak elő, amelyet egy töltésvezérlőn keresztűl az akkumulátorokba vezetünk. A töltésszabályozó teljesen autómatikusan ellátja a rendszer működését, megóvja az akkumulátort a túltöltéstől és a mélykisüléstől. Az akkumulátorokba tároljuk azt az energiát amit majd felhasználunk amikor nem süt a nap.

Itt lehetőség van közvetlenűl gyengeáramú fogyasztókat ellátni (12-24V-). Ha szabványos 230 V feszültségű háztartási eszközöket használunk, akkor szükség lesz még egy inverterre. Az inverter a napelemek által megtermelt gyengeáramot átalakítja hálózati (230 V) feszültségé. Így egy teljesen független áramellátást kapunk, a rendszer ott alkalmazható gazdaságosan, ahol nincs kiépítve elektromos hálózat (tanyák,hegyvidéki vadász és erdészházak, hajók, lakókocsik).

Hátránya hogy az akkumulátorok élettartama véges, így azok későbbi cseréjével számolni kell. Karbantartási igénye van. A szigetüzemű napelemes rendszerek bekerülési költsége így általában megduplázódik a visszatápláló rendszerekhez képest..

Képek:
Villanyszerelés
  • Épületvillamosság
  • Villanyszerelés
  • Riasztó beszerelés
Érintésvédelem
  • Érintésvédelem
  • Érintésvédelmi felülvizsgálat
  • Érintésvédelmi jegyszőköny
Villámvédelem
  • Villámvédelem
  • Villámvédelmi felülvizsgálat
  • Villámhárító szerelés

Magic Electric KFT

+36 20 667-8899

birotamas@epuletvillamossag.eu

Cégvezető:Bíró TamásBíró Ép-Vill Kft 2011
Designed by Webelop.hu